ثبت درخواست فوری
  • ساکشن بیمار
    نام و نام خانوداگی
  • شماره تماس
    انتخاب تاریخ
  • تماس فوری با ما
  • کافیست خدمت مورد نیاز خود را ثبت کنید و منتظر تماس کارشناسان ما بمانید.

loader
لطفا صبر کنید
ساکشن بیمار

 

بیمارانی که در بخش های بیمارستان مانند آی سی، سی سی یو، آی سی یو جراحی قلب و حتی در منزل بستری هستند و توانایی خروج خلط از ریه ها را ندارند در معرض آسیب های تنفسی می باشند، از این رو انجام خدمات ساکشن تراپی در منزل می تواند برای آن ها بسیار مفید و حائز اهمیت باشد، مرکز درمان نو با دارا بودن تجهیزات کافی و پرستاران آموزش دیده خانم و آقا می تواند در این شرایط به کمک این بیماران بیایید، چرا که مهم ترین عامل برای بقای هر فرد وجود تنفس های موثر و اکسیژناسیون سیستمی می باشد، با ما تا انتهای مطالب همراه باشید تا هر آن چیزی که شما برای ساکشن بیمار در منزل را نیاز دارید خدمتتان ارائه نماییم.

call

مراحل ثبت درخواست در سامانه درمان نو

افتخار میکنیم که با خدمات دهی خوبی که داریم، توانسته ایم رضایت شما را جلب نماییم. همیشه در حال بالا بردن کیفیت خدمات و تعداد سفیران درمان نو هستیم تا اعتماد شما را جلب نماییم.
ثبت درخواست من
  • ثبت درخواست ثبت درخواست
    در ابتدا درخواست خود را از طریق فرم یا تماس تلفنی ثبت می‌کنید.
  • هماهنگی زمان مراجعه هماهنگی زمان مراجعه
    کارشناسان ما با شما تماس گرفته و پس از هماهنگی درخواست شما نهایی می‌شود.
  • اعزام همکاران ما اعزام همکاران ما
    نیروی متخصص به منزل یا محل کار شما اعزام شده و اقدامات لازم را انجام می‌دهد.
  • دریافت نتایج آزمایش دریافت نتایج آزمایش
    در صورت وجود آزمایش نتیجه از طریق کارشناسان ما خدمت شما ارسال میشود.
نیاز به مشاوره داری ؟ ثبت درخواست فوری

ساکشن بیمار در منزل

ساکشن بیمار در منزل

آیا تا به حال به این فکر کرده کرده اید که بیمارانی که قادر به سرفه کردن موثر و خارج کردن ترشحات و خلط خود نیستند چگونه این کار را در بخش های مهمی مثل آی سی یو بیمارستان انجام می دهند؟ یا اینکه تا به حال به این فکر کرده اید اگر بیماری به دنبال سکته مغزی، بیماری کرونا یا عفونت های حاد ریه که قادر به تنفس های طبیعی خود نبوده و برای اون لوله گذاری مثل اینتوبه کردن یا تراکئوستومی قرار داده اند ،چگونه می تواند ترشحات و عفونت ریه خود را تخلیه کند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا در مورد ساکشن، انواع ساکشن، ساکشن بیمار در منزل، ساکشن بیمار کرونایی، ساکشن عفونت ریه در منزل و حتی ساکشن بیمار تراکئوستومی بیشتر بدانیم و در صورت درخواست این پروسیجر بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن درخواست خود را به مرکز پرستاری در منزل درمان نو اعلام نمایید، همچنین شما عزیزان برای انجام خدمات هم زمان مانند حجامت در منزل نیز می توانید اعلام درخواست نمایید.

ساکشن چیست؟

ساکشن چییست؟

به خارج کردن هر نوع ماده یا جسم خارجی از یک فضا ساکشن می گویند، این جسم می تواند مایع باشد یا به صورت نیمه جامد باشد ،مثلا اگر ساکشن برای خارج کردن ترشحات بیمار در منزل یا بخش آی سی یو صورت بگیرد،جسم خارجی مایع بوده و یا اگر ساکشن به منزله خارج کردن توده های چربی یا یک بافت در بدن صورت بگیرد تا حدودی جسم مد نظر نیمه جامد تلقی خواهد شد، انجام ساکشن در منزل به منظور بهبود کیفیت تنفسی بیمار و جلوگیری از عفونت های احتمالی برای او انجام می شود، بیماری که دچار زجر تنفسی شده است، یا اینکه به دنبال ضعف عضلات توانایی خارج کردن خلط از گلو و حلق و نای خود را ندارد از ساکشن برای خارج نمودن ترشحات اضافی از این مجرا استفاده می شود، حال که معنای کلمه ساکشن را فهمیدیم بیایید در مورد انواع ساکشن، نحوه ساکشن کردن، دستگاه ساکشن در منزل و موارد استفاده از ساکشن را بهتر و بیشتر بدانیم، در صورت تمایل به تنقیه در منزل با ما در تماس باشید.

دستگاه ساکشن چیست؟

دستگاه ساکشن چیست؟

به وسیله ای که توسط آن چه در منزل و چه در بیمارستان ترشحات عفونی بیمار، خلط و یا آبسه را از حفره ای با ایجاد کردن فشار منفی مندرج روی خود، خارج می نماید دستگاه ساکشن می گویند، امروزه با افزایش تکنولوژی علم تجهیزات پزشکی در جهان، انواع مختلف ای از دستگاه های ساکشن به بازار تجهیزات پزشکی جهان عرضه شده است، در گذشته برای ساکشن بیماران از مکنده های دستی برای خارج کردن ترشحات از ریه و حلق استفاده می شد، این دستگاه ها قادر به خارج کردن دقیق ترشحات نداشتند و همچنین بیشتر مواقع به علت اینکه مخزنی جهت انباشت ترشحات آلوده نداشتند، خودشان عامل عفونت نیز بودند، اما با گذشت روز افزون علم پزشکی و تجهیزات پزشکی دستگاه هایی به بازار آمدند که جدا از قدرت مکش آن ها ، مخازنی سر بسته بدون انتقال عفونت در آن ها تعبیه گردید تا از انتقال عفونت نیز جلوگیری شود.

انواع دستگاه ساکشن 

دستگاه های ساکشن به دو نوع اصلی تقسیم می شوند که خود این دو نوع دارای برند ها و انواع مختلفی هستند:

  1. پرتابل: این دستگاه که از نام آن نیز مشخص است ، برای مصارف عمومی و تا حدود زیاد خارج از بخش های بیمارستان ،طراحی شده است .از این دستگاه برای ساکشن کردن بیماران کرونایی در منزل ،ساکشن بیمار اینتوبه در منزل، ساکشن بیمار تراکئوستومی در منزل و در کل ساکشن ریه از دهان در منزل استفاده می شود، البته انواع مختلفی از این دستگاه با قدرت مکش بسیار بالاتر در اتاق های عمل و بخش های بیمارستان نیز موجود است.
  2. سانترال: این نوع از مکنده های ترشحات در بیمارستان ها و لبخش تاسییسات این مراکز موجود هستند، این دستگاه ها به قدری بزرگ و قوی هستند که چندین بخش مهم بیمارستان را می توانند پوشش دهند، هر موقع که شما  واژه ساکشن سانترال به گوشتان خورد بدانید که این دستگاه مربوط به بیمارستان ها است.

دستگاه ساکشن

قسمت های یک دستگاه ساکشن پرتابل 

ساکشن بیمار در منزل توسط ساکشن های پرتابل انجام می شود، از قسمت های مختلف دستگاه ساکشن پرتابل می توان به:

  1. بدنه اصلی
  2. مخزن متصل به دستگاه
  3. کیسه تخلیه ترشحات (در همه مدل ها موجود نیست)
  4. ساکشن تیوب (لوله ساکشن) که به مخزن دستگاه متصل می شود
  5. فینگر تیوب (انگشتی) که جهت ایجاد مکش استفاده می شود (بعضی مدل ها از نوع پدالی هم هستند)
  6. موتور
  7. گیج ساکشن (میزان ساکشن را نشان می دهد)
  8. پمپ وکیوم
  9. رولیتور های فشار ساکشن 

نام برد.

ویژگی های دستگاه ساکشن پرتابل خوب 

در رابطه با ویژگی های خوب یک دستگاه ساکشن خلط ریه پرتابل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. شارژی بودن دستگاه: یکی از مزیت های عالی برای هر دستگاه برقی ، شارژی بودن آن دستگاه می باشد، شارژی بودم یک دستگاه ما را قادر می سازد تا در هر نقطه ای که نیاز باشد از آن دستگاه استفاده نماییم.
  2. کیفیت پمپ مکش: از ویژگی های مهم دیگر یک دستگاه ساکشن خوب می توان به قدرت بالای پمپ مکش آن اشاره کرد، هر چه قدر توان و مکش یک دستگاه مناسب تر و بالاتر باشد ، فرآیند انجام ساکشن با کیفیت بالاتر در هر مرحله از ساکشن انجام خواهد شد.
  3. کیفیت قطعات: این مورد نیز برای هر دستکاهی قابل تامل است ، هر چه قدر کیفیت قطعات بالاتر باشد، به همان نسبت نیز توان و عمر دستگاه بالاتر خواهد بود.
  4. حجم مخزن: معمولا اکثر دستکاه های ساکشن قابل جابه جایی دارای حجم های پایین برای ساکشن هستند، هرچه قدر حجم دستگاه ساکشن پرتابل بیشتر باشد ، تعداد دفعات ساکشن نیز بیشتر خواهد شد، این امر هم به نفع بیمار و هم به نفع شخص دهنده خدمت می باشد.
  5. مخزن یکبار مصرف: در دستگاه های ساکشن پرتابل ، معمولا مخزن قابل شستشو است، این امر قطعا سبب انتقال آلودگی خواهد شد ،از این رو بعضی از شرکت های دانش بنیان مثل مخازن طبی آبادیس دارای توانایی تولید مخازن یکبار مصرف هستند که کمک شایانی به جلوگیری از عفونت می نمایند.

نحوه استریل کردن دستکاه ساکشن پرتابل در منزل

تمیزسازی ساکشن

اگر مخزن ساکشن ما از نوع یکبار مصرف نباشد، برای استریل کردن دستگاه ساکشن باید چه کنیم؟
در این مطلب می خواهیم آموزش ببینیم تا زمانیکه دستگاه ساکشن پرتابل و قابل جابه جایی ما اگر نیاز به استریل شدن داشت باید چه کار کنیم.

برای استریل کردن دستگاه ساکشن:

  1. دستکش مناسب جهت این کار بپوشیم.
  2. از سرویس بهداشتی استفاده نماییم ، به هیچ وجه از سینک ظرفشویی و روشویی برای این کار استفاده نشود.
  3. حتما ماسک فراموش نشود.
  4. از لباس آستین بلند برای جلوگیری از پخش ذرات استفاده کنید.
  5. اگر می توانید از عینک استفاده نمایید.
  6. مخزن را در سینک توالت تخلیه نمایید.
  7. با آب سرد جاری شیر سررویس بهداشتی مخزن تخلیه شده را کامل آب کشی نمایید.
  8. پس از آبکشی با آب سرد ، از آب گرم و محلول های ضد عفونی کننده و استریل کننده مثل:کورسولکس پلاس 2% ،قرص ژاول که با حل آن در 4 لیتر آب به دست می آید استفاده نمایید.
  9. بعد از دستشو مخزن را با دترجنت خشک و ضد عفونی نهایی کنید.

نحوه و زمان استریل کردن مخزن ساکشن

برای نحوه و زمان استریل کردن مخزن ساکشن باید به نکات زیر توجه نماییم:

  • هر روز و در انتهای روز عملیات استریل کردن مخزن ساکشن را انجام دهیم.
  • به هیچ وجه در انتهای روز به میزان ترشحات مخزن نگاه نکنیم ، هر مقدار که بود عملیات استریلیزاسیون را انجام دهیم.
  • در صورت عدم استفاده از مخزن و دستگاه ، حتما دستگاه و مخزن خشک باشد.
  • در صورت عدم استفاده از دستگاه ، دستگاه را از برق کشیده تا احتمال سوختگی دستگاه و پیامد های بعدی در انتظار نباشد.

انواع ساکشن حلق و ریه در منزل  

انواع ساکشن حلق و ریه

حال که در مورد انواع دستگاه ساکشن با هم صحبت نموده ایم و در رابطه با اجزای آن اطلاعات مفیدی آموخته ایم، بیایید با هم در رابطه انوع ساکشن حلق و ریه با هم بیشتر یاد بگیریم ، با ما همراه باشید.
برای ساکشن عفونت ریه و یا ساکشن راه هوایی به طور کلی چند روش وجود دارد که هدف نهایی در همه روش ها ،خارج نمودن ترشحات اضافی است که بیمار قادر به خارج کردن ن ها نیست، این فرآیند ها همگی به بیمار کمک می نمایند تا عفونت ریه و حلق در مکان خود نماند و از ناحیه نام برده خارج شود.

  • ساکشن دهانی: از این روش هم برای ساکشن خلط گلو، هم برای تمیر سازی دهان و هم برای دسترس به مجرای اصلی تنفسی جهت ساکشن راه هوایی استفاده می شود، برای دسترسی به مجرای تنفسی، از وسیله ای به نام ایروی استفاده می شود، ایروی وسیله ای است که با استفاده از آن ،مسیر راه هوایی جهت دسترسی به نای تسهیل و برای ساکشن کردن راه هوایی مشکل پیدا کردن نای بر طرف می شود ، از ساکشن دهانی علاوه بر خارج کردن ترشحات حلق و نای و ساکشن عفونت ریه، برای پاکسازی دهان در تصادفات نیز استفاده می شود.

ساکشن دهانی

  • ساکشن راه بینی: در این روش از سوند ساکشن ، برای خارج کردن ترشحات بینی ، ناحیه نازوفارنکس و همچنین برای دستیابی به ریه و نای نیز استفاده می شود ، در واقع در این روش خود مجرای بینی nasal passage نقش ایروی در ساکشن دهانی را بازی می کند، روش فوق روش بسیار عالی برای دسترسی به مجرای تنفسی است و در ساکشن بیماران کرونایی با خلط ریه و گلو کمک شایانی به بهبودی آن ها می نماید، اگر بیمار شما نیاز به تعبیه سوند بینی معده در خانه دارد می توانید با اپراتور های ما در تماس باشید.

ساکشن بینی

  • ساکشن ریه با ایروی Airway: به این روش ساکشن عمیق نیز می گویند و در این روش با قراردادن ایروی (وسیله ای که تقریبا به صورت حرف U ناقص می باشد) بر دهان، اقدام به دسترسی به نای می کنیم، و جهت ساکشن خلط گلو در بیماران دچار زجر تنفسی و عفونت های ریوی سبب خارج کردن محتویات می شویم ، این روش یک روش مرسوم در ساکشن راه هوایی می باشد.
  • ساکشن تراکئوستومی در منزل: بیمارانی که به مدت طولانی زیر دستگاه تنفس مصنوعی بوده اند،و به دلیل اینکه قادر به جدا شدن از دستگاه نیستند، از قطعه تراک جهت ادامه تنفس با دستگاه برای آن ها استفاده می شود، جهت ساکشن این بیماران از ساکشن تراکئوستومی استفاده می شود که در این روش ابتدا فلکسی تیوب (ابزاری که سبب حرکت آسان لوله خورطومی دستگاه تنفس با تراک بیمار می شود) را خارج و با سوند ساکشن اقدام به ساکشن مجرا می نماییم، روش بسیار عالی برای دسترسی عالی در بیماران تراک شده می باشد.
  • ساکشن بیماران اینتوبه در منزل: در این روش فلکسی تیوب را از لوله تراشه Endotracheal Tube جدا کرده و با سوند ساکشن مستقیم اقدام به ساکشن راه هوایی می نماییم، روش بسیار کاربردی در بیماران اینتوبه و بستری در منزل و بیمارستان به حساب می آید.

استفاده از ایروی در ساکشن خلط گلو در منزل

ایروی در ساکشن ترشحات

همان طور که در مطالب بالا در رابطه با ایروی توضیحاتی دادیم، این وسیله یک وسیله نیمه U شکل بوده که از طریق دهان فرد گیرنده خدمت وارد دهان وی شده، نحوه وارد کردن آن ابتدا به دلیل آناتومی محصول برعکس و به کام می باشد و در نهایت به حالت عادی برگشته و در دهان فیکس می شود، در ادامه با وارد کردن سوند ساکشن به داخل ایروی دسترسی به مجرای نای با سرفه کردن بیمار میسر می گردد، روش استفاده از ایروی در ساکشن بیمار در منزل یک روش بسیار موثر در خارج کردن ترشحات، عفونت مجاری تنفسی بیمار می باشد و به تنفس های طبیعی بیمار بسیار کمک می نماید.

طریقه ساکشن بیمار در منزل به چه صورتی است؟

نکات مهم و حیاتی در حین ساکشن بیمار وجود دارد که باید فرد دهنده خدمت به طور قطع و جدی به آن ها توجه نماید و شما نیز به عنوان گیرنده خدمت یا همراه بیمار باید آن ها را بدانید تا فرآیند انجام ساکشن بیمار در منزل به بهترین حالت ممکن انجام گردیده و عالی ترین نتیجه حاصل گردد، از این رو قصد داریم در این مطلب در رابطه با روش صحیح ساکشن بیمار در منزل علمی مطالب مفیدی برای شما قراردهیم، همچنین در صورتی که تمایل به تخلیه جرم گوش در منزل خود را دارید می توانید با اپراتور های ما در تماس باشید تا در کوتاه ترین زمان ممکن اعزام پرستار سیار به منزل شما را فراهم نماییم، اصول صحیح ساکشن کردن بیمار در منزل به  17 مورد تقسیم می شود که به شرح زیر است:

  • شستشوی دست ها و هندراپ کردن قبل از انجام ساکشن: یکی از مهم ترین کار هایی که در ساکشن باید رعایت نماییم اصل شستشوی دست و هندراپ کردن قبل از ساکشن است، انتقال عفونت از دست نسبت به سایر عوامل حدود 90% است.

شستن دست ها برای ساکشن بیمار

  • پوشیدن استریل لوازم حفاظت فردی: لوازم حفاظت فردی ابزاری هستند که جهت جلوگیری از آسیب به فرد دهنده خدمت استفاده می شوند، این ابزار هم به بیمار و هم به پرستار کمک می کند تا کمترین آسیب میان این دو منتقل گردد، از وسایل حفاظت فردی می توان به: عینک، کلاه، دستکش استریل، گان و شیلد صورت نام برد.

پوشیدن لباس های حفاظت فردی

  • آماده کردن تجهیزات ساکشن:اتصالات لوله ساکشن به ساکشن پرتابل، وجود فینگر تیوب (رابط) استریل و سوند ساکشن را چک می کنیم.
  • هیپر اکسیژنه کردن بیمار یا دادن اکسیژن به بیمار: در صورتی که بیمار اینتوبه یا تراکئوستومی باشد، از دادن اکسیژن 100% استفاده می نماییم، در صورتی که بیمار ماسک اکسیژن دریافت می کند تا 2 دقیقه اکسیژن مستقیم به او می دهیم، این امر باعث می شود تا حین انجام ساکشن، بیمار دچار کمبود اکسیژن حاد نشود.

هایپر اکسیژنه کردن بیمار

  • تنظیم فشار ساکشن: در این مرحله باید فشار ساکشن را تنظیم نماییم، فشار ساکشن به طور استاندارد باید 80 تا 120 میلی متر جیوه باشد تا آسیب شدید و جدید به مخاط و عروق خونی مجاری وارد ننماید.
  • آماده سازی آمبوبگ: حتما از آماده سازی آمبوبگ در حین ساکشن چه بیمار اینتوبه باشد و چه تراکئوستومی باشد و چه تنفس طبیعی داشته باشد غافل نشوید، گاها نیاز است از آمبوبگ برای هیپر ونتیله (دادن تنفس های زیاد) کردن و یا اکسیژن رسانی بیشتر کمک بگیریم.

آماده سازی آمبوبگ

  • وارد کردن ایروی Airway:اگر بیمار اینتوبه اشد یا تراکئوستومی باشد که مستقیم وارد لوله می شویم و نیاز به ایروی نمی باشد، ولی در صورتی که بیمار تنفس خود به خودی و غیر دستگاه دارد، حتما باید از طریق ایروی مسیر را باز کرده و وارد مجرا شویم.
  • اطمینان از ورود به نای یا تراشه:اگر از ایروی استفاده می نماییم مطمئن شویم که وارد تراشه یا همان نای شده ایم، برای این کار بهتر است عرض صورت بیمار را اندازه زده و به صورت تخمینی وقتی سوند ساکشن به انتهای ایروی رسید و بیمار تحریک به سرفه شد وارد نای شویم، در بیماران اینتوبه و تراکئوستومی در هر صورت با وارد شدن با ساکشن تیوب وارد نای خواهیم شد.
  • اطمینان از مقاومت کارینا یا محل دوشاخه شدن لوله نای: با وارد کردن سوند ساکشن به داخل از یک جایی به بعد، دیگر سوند ساکشن به داخل نمی رود، این همان نقطه ای است که نای به دو راه تبدیل می شود یک راه به ریه راست و راه دیگر به ریه چپ، زمانی که حس کردیم به مقاومت رسیده ایم 1 سانتی متر سوند ساکشن را بیرون می کشیم.

اطمینان از مقاومت کارینا

  • دورانی ساکشن کنیم: از مهم ترین آیتم های ساکشن کردن ساکشن به روش دورانی است، در این روش به صورت دورانی و در یک جهت سوند ساکشن خود را مکش دار از مجرا بیرون می کشیم، در صورت هر گونه نیاز به ویزیت متخصص ریه در منزل با ما در تماس باشید.
  • عدم استفاده از آب مقطر یا سرم نمکی: به هیچ وجه از این شیوه استفاده نکنید! تحقیقات نشان داده است که با هر بار وارد کردن مایع آب مقطر یا نرمال سالین به مجرای تنفسی 30000 کلونی به ریه ها وارد می شود، برای جلوگیری از خشک شدن مخاط از نبولایزر از دستگاه بخور و مرطوب نگه داشتن مجرای تنفسی استفاده کنید تا سرم نمکی!
  • بیشتر از 15 ثانیه ساکشن ننمایید:در بزرگسالان زمان ساکشن کردن 15 ثانیه و در کودکان نهایتا 5 الی 10 ثانیه می باشد.
  • 1 الی 3 دقیقه زمان استراحت برای بیمار:حتما برای ساکشن کردن بعد از 15 ثانیه 1 الی 3 دقیقه تایم استراحت برای بیمار در نظر بگیرید.

استراحت به بیمار

  • از پوزیشن مناسب برای بیمار استفاده کنید: سعی کنید بیمار را به حالتی بنشانید که دچار تگی نفس نگردد، مناسب ترین پوزیشن برای بیمه Semi setting با زاویه 45 درجه است.
  • ساکشن به صورت PRN: از ساکشن کردن در صورت نیاز استفاده کنید، ساکشن یک حالت درمانی است و استفاده مکرر از آن بسیار خطرناک می باشد.
  • از لوله ساکشن با سایز مناسب استفاده نماییم: برای محاسبه رنگ ساکشن تیوب از فرمول (عدد لوله تراشه بیمار منهای 1 ضربدر 2 استفاده کنیم) مثلا در بیمار با لوله تراشه 8 باید از ساکشن تیوب سبز با فرنچ 14 استفاده نماییم.
  • حین ساکشن چشم های بیمار را بپوشانیم: یکی از مهم ترین اقدامات برای جلوگیری از عفونت چشم پوشاندن چشم های بیمار در حین ساکشن کردن بیمار در منزل است، ترشحات احتمال ورود به چشم های بیمار را دارند و سبب عفونت چشم ها می شوند.

ساکشن ریه درد دارد؟

بله ساکشن ریه درد دارد و علت آن اصابت شیء خارجی به دیواره مجاری تنفسی است، اما به طور معمول کارشناسان پرستاری و پزشکان معالج در حین ساکشن بیمار از ژل لیدوکائین برای بی حس کردن موضعی نواحی تحت ساکشن استفاده می نمایند تا بیمار در حین ساکشن کردن درد کمتری را تجربه نماید، علت درد مجاری تنفسی در حین ساکشن سیستم همودینامیک این اعضاست که به هر نوع جسم خارجی واکنش داده و با استفاده از گسترش اعصاب در نقطه به نقطه این مجاری ایجاد سرفه، رفلکس گگ و موارد مشابه نیز ایجاد می گردد، در هر صورت ساکشن ریه، بینی، گلو و مجاری تنفسی از دسته خدمات درمانی و پزشکی است که با اجرای آن بیمار کمی احساس درد را تجربه می نماید.

موارد استفاده از ساکشن تراپی در منزل

موارد استفاده از ساکشن تراپی در منزل

از مهم ترین موارد استفاده از ساکشن می توان به ساکشن ترشحات در بیماران کرونایی، ساکشن خلط گلو، ساکشن راه هوایی و ترشحات آن، ساکشن ریه از دهان، ساکشن بیمار اینتوبه، ساکشن بیمار تراکئوستومی در منزل نام برد، همه هدف از ساکشن بیمار در منزل، پاکسازی راه هوایی و خارج نمودن مایع یا جسم خارجی از راه هوایی است.

نازوتراکیال ساکشن چیست؟

در علم پزشکی نازو به معنی بینی و حفره بینی و تراکئال به معنای مجاری تنفسی یا تراشه تنفسی است، ساکشن نازوتراکیال به همین مورد اشاره دارد که محل ورود سوند ساکشن از حفره بینی بوده و با هدایت اصولی آن به مجاری تنفسی پایین تر یعنی تراشه پروسیجر ادامه دارد، این نوع ساکشن دارای مزیت های اجرایی بسیار زیادی است که از مهم ترین آن ها می توان به پاکسازی انتهای حلق و مجاری تنفسی اشاره نمود، با این نوع ساکشن هم حلق و هم گلو و در نهایت مجاری تنفسی پاکسازی می گردد برای انجام این ساکشن حتما فرد انجام دهنده باید دارای تخصص و مهارت کافی اجرای این خدمت باشد.

آیا ساکشن ریه در منزل خطرناک است؟

آیا ساکشن ریه خطر دارد؟

سوالی که اکثر مددجویان و همراهان عزیز بیماران از ما می پرسند این است که آیا ساکشن ترشحات ریه در منزل خطرناک است؟ آیا با ساکشن کردن ریه به بیمار ما آسیب وارد می شود؟ و یا اینکه عوارض ساکشن کردن چیست؟ در این قسمت میخواهیم با هم در رابطه با عوارض ساکشن در منزل و خطراتی که می تواند بیمار را در حین ساکشن کردن توسط افراد غیر متخصص تهدید کند صحبت کنیم، همچنین شما عزیزان برای درخواست ساکشن در منزل برای بیمارتان می توانید با مرکز خدمات درمانی پرستاری پزشکی درمان نو در ارتباط باشید و درخواست پرستار کارشناس با سابقه فعالیت در ICU های معتبر تهران کنید، همچنین برای تزریق سرم در منزل، تزریقات در منزل تهران مانند تزریق عضلانی در منزل و ویزیت پزشک عفونی در منزل درخواست کمک و خدمت نمایید ، با ما همراه باشید.

ساکشن ریه در آی سی یو چه تاثییراتی بر برقراری همودینامیک بیمار دارد؟

شاید شما نیز دیده باشید که بیمارانی که در آی سی یو بستری هستند و دارای علائم حاد تنفسی هستند طبق ویزیت متخصص آی سی یو تجویز ساکشن برای آن ها اجرا می گردد، علت این امر آن است که با انجام ساکشن فرد تنفس بهتری را برقرار می کند و از آن جایی که توانایی انجام سرفه موثر را به دلایلی همانند افت سطح هوشیاری و GCS ندارد می تواند در کیفیت تنفس و تبادل گاز های تنفسی بسیار موثر و مفید باشدف به طور معمول بیماران بستری در بخش های تنفسی همانند آی سی یو به دلیل ضعف در سیستم تنفس و عضلات تنفسی دچار افزایش میزان دی اکسید کربن خونی می شوند و افزایش دی اکسید کربن خون PCO2 می تواند در کاهش سطح هوشیاری بیمار دلالت داشته باشد، از همین رو انجام فرآیند ساکشن ریه در آی سی یو می تواند کمک رسان فرد در سپری کردن اصولی این دوران از بیماری خود باشد.

عوارض ساکشن ترشحات حلق و راه هوایی در منزل چیست؟

عوارض ساکشن ریه چیست؟

عوارض ساکشن ریه در منزل به ترتیب موارد زیر را شامل می شود:

  • تحریک عصب واگ (عصب گلویی) که به نبال آن احتمال کاهش ضربان قلب وجود دارد.
  • افزایش فشار داخل مغزی به دنبال فشار و زوری که بیمار حین ساکشن می زند.
  • احتمال خطر ارست و ایست قلبی و تنفسی.
  • احتمال سکته قلبی در بیماران قلبی و عروقی.
  • احتمال خارج شدن ریتم ضربان قلب از حالت طبیعی و ایجاد آریتمی قلبی.
  • احتمال ایجاد خونریزی در انتهای حلق و مجاری تنفسی به دلیل آسیب به مجرا از طریق مکش دستگاه ساکشن.
  • احتمال آتلکتازی یا خوابیدن ریه ها روی هم و کاهش حجم تنفسی.
  • احتمال ایجاد عفونت ریوی.
  • احتمال هایپوکسی جدی در بیمار (کاهش سطح اکسیژن رسانی)
  • احتمال ایجاد سرفه های حمله ای در بیمار.

ساکشن خلط گلو نوزاد

ساکشن خلط گلو نوزاد در منزل

برخی از نوزادان و کودکانی که در بدو تولد دچار اختلالات ژنتیکی همانند بیماری های کاف شکاف دار، انودونتیا، املوژنز، دنتینوژنز و موارد مشابه هستند در بلع خلط خود به دلیل ترشح و عملکرد ناقص زبان و کام و فک دچار مشکل می گردند، از طرفی نوزادان سالم نیز به دلیل ساختار طبیعی بدن خود نیازمند مرطوب بودن بیشتر دهان و بینی خود هستند تا از خشکی بینی و دهان به علت تنفس با بینی رنج نبرند، و از آن جایی که نوزادان و کودمان این چنینی توانایی بلع موفق خلط و ترشحات انتهای حلق خود را ندارند از همین رو نیازمند کمک از سوی والدین خود هستند، با انجام دوره ای و اصولی همراه با آموزش های کافی فرآیند ساکشن خلط گلو کودک در منزل قابل اجرا می باشد، برای این کار شما می توانید از مهارت های متخصصان مراقبت از کودکان یعنی پرستار کودک در منزل استفاده نمایید تا این دوره پر مخاطره را به آسانی برای کودک خود سپری نمایید.

ساکشن بیمار اینتوبه در منزل

بیماران اینتوبه به علت وجود لوله تراشه در ریه آن ها که به صورت مداوم سبب تحریک ریه و ایجاد خلط در ریه می شود نیاز به انجام ساکشن در منزل در زمان های مناسب و معین دارند، این خدمات می تواند از تجمع احتمالی عفونت در ریه این بیماران جلوگیری به عمل آورد، همانطور که خدمتتان گفته شد انجام ساکشن به پاکسازی مجاری تنفسی کمک می کند و از خطراتی همانند آتلکتازی ریوی، برونشیت حاد و مزمن ریوی، پنومونی، هایپرکاپنه شدن بیمار (افزایش دی اکسید کربن خونی)، آپنه شدن ناشی از انسداد ترشحات و موارد مشابه جلوگیری می نماید، از همین رو اجرای صحیح و بدون کم و کاست آن می تواند در افزایش کیفیت تنفسی بیمار بسیار موثر و کارآمد باشد، اگر تمایل به دریافت این خدمات با مجرب متخصصان این حیطه در منزل دارید می توانید هم اکنون از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

قیمت ساکشن حلق و خلط گلو در منزل چقدر است؟

تعرفه اجرای خدمات ساکشن در منزل برای بیماران تنفسی طبق تعرفه هایی که وزارت بهداشت درمان آموزش به مراکز درمان در منزل اعلام می نماید محاسبه می گردد، این هزینه برای امسال 600.000 الی 800.000 هزارتومان می باشد که با تجهیزات کامل از سوی پرسنل درمان نو در منزل شما اجرا می گردد، اگر نیاز به خدمات پزشکی در منزل به صورت هم زمان نیز باشد هزینه تعرفه های آن ها مازاد بر این هزینه محاسبه و پس از اجرا از خانواده بیمار اخذ می گردد، اگر با توضیحات فوق باز هم نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می توانید هم اکنون از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

ساکشن در منزل تهران شبانه روزی

ساکشن در منزل تهران

شما عزیزان حالا که با تمام آیتم های ساکشن بیمار در منزل آشنایی پیدا کردید و دیدید چه ویژگی های مثبت در انجام این تکنیک و چه عوارض احتمالی که با انجام آن توسط پرسنل کارشناس به حد صفر خواهد رسید، جهت درخواست ساکشن خلط گلو در منزل تهران شبانه روزی می توانید با شماره تماس های درج شده در سایت تماس حاصل بفرمایید، لازم به ذکر است که این خدمات به صورت 24 ساعته و شبانه روزی بوده و کل مناطق استان تهران از شمال تهران تا جنوب تهران، غرب تهران تا شرق تهران و حتی مناطق حاشیه ای مانند: بومهن، رودهن، لواسان، جاجرود، شهریار، اسلامشهر، یافت آباد، شهر ری، ورد آورد، گرم دره، ورامین، قرچک، احمد آباد، فیروزکوه، آبعلی و غیره را شامل می گردد، فقط کافی است جهت ثبت درخواست خود به شماره تماس های مندرج در سایت رجوع کرده و درخواست خود را ثبت نمایید.

ساکشن بیمار در منزل شمال تهران

مناطق شمال تهران و محله های: الهیه، شمیرانات، امام زاده صالح، زرگنده، شریعتی، اختیاریه، دروس، جردن، قلهک، فرشته، زعفرانیه، ونک، میرداماد، دارآباد، دربند، جماران، سوهانک، پاسداران، نیاوران، شمیرانات، تجریش، ولیعصر، پارک وی، پل رومی، ولنجک، نلسون ماندلا، قیطریه، اوین، درکه، اندرزگو، ازگل، مینی سیتی و غیره می توانند برای بهره مندی از خدمات ساکشن ریه بیمار در منزل شمال تهران با این مرکز تماس حاصل فرمایند.

ساکشن بیمار در منزل غرب تهران

مناطق غربی و محله های: ستارخان، صادقیه، شهرک غرب، جنت آباد مرکزی، جنت آباد شمالی، جنت آباد جنوبی، چیتگر، کوهک، دریاچه خلیج فارس، پونک، سیمون بولیوار، باغ فردوس، آیت الله کاشانی، سعادت آباد، بلوار فردوس، سه راه تعاون (شهر زیبا)، گیشا، مرزداران، آزادی، استاد معین، شهر آرا، تهران ویلا، توحید، فاطمی، کوی نصر، جلال آل احمد، شهران، گرم دره، ورد آورد، شهرک اکباتان، تهرانسر، دهکده المپیک و غیره می توانند جهت از خدمات ساکشن خلط گلو در منزل غرب تهران استفاده نمایند، همچنین شما می توانید جهت اعزام نیروی کارشناس جهت انجام خدمات پزشکی و پرستاری با این مجموعه در تماس باشید.

ساکشن بیمار در منزل شرق تهران 

مناطق شرق تهران و اهالی محترم محله های: تهرانپارس، هفت حوض، نارمک، هنگام، فلکه های اول تا چهارم تهرانپارس، قنات کوثر، لشگر، استخر، پروین، رسالت، سیدخندان، امام حسین، پیروزی، حکیمیه، وحیدیه، مجیدیه، بومهن، رودهن، پردیس بومهن، نبرد، تسلیحات، سبلان جنوبی، سبلان شمالی، جشنواره، گلبرگ، دردشت، سراج، باقری و غیره می توانند جهت انجام خدمات ساکشن تراپی در منزل از درمان نو درخواست کمک بنمایند.

ساکشن بیمار در منزل جنوب تهران 

اهالی محله های انقلاب، امام خمینی، بهارستان، میدان حر، بازار بزرگ، پانزده خرداد، سهروردی، مطهری، آذرببایجان، سلسبیل، کمیل، کارون، خوش، آذربایجان، طوس، شهر ری، شهریار، قرچک، ورامین، قلعه نو، پاکدشت، جی، فلاح، شمشیری، مهرآباد جنوبی، شادآباد، شهرک آزادی، خزانه، شوش، مولوی، راه آهن، شهرک راه آهن، شهرک شریعتی، بوستان ولایت، بریانک، جوانمرد قصاب، دروازه غار، نازی آباد، یاخچی آباد می توانند جهت بهره مندی از این فرآیند با این مرکز در تماس باشند.

 

 

faq

سوالات متداول

نیاز به کمک داری ؟ ما به سوالات شما پاسخ داده ایم

به طور کلی به ازای هر 15 ثانیه باید 30 ثانیه به بیمار استراحت داد و نهایتا 2 دقیقه.

از زمان تماس با اپراتور ها نهایتا تا 30 دقیقه اپراتور به بالین شما خواهد رسید.

هزینه ساکشن بیمار در منزل طبق تعرفه وزارت بهداشت می باشد، جهت اطلاع تماس حاصل نمایید.

پرسش و پاسخ درمان نو

اگر سوالی در ذهن دارید یا نظری دارید از طریق فرم زیر ارسال کنید

loader
لطفا صبر کنید
مشاوره
فوری
÷